Principală  —  Ştiri   —   Șor, între bașcana Evghenia Guțul…

Șor, între bașcana Evghenia Guțul și parlamentara Marina Tauber, la parada de la Moscova

Sursă foto: Telegram/ Marina Tauber

Oligarhul fugar Ilan Șor este însoțit de parlamentara Marina Tauber și bașcana autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, la „principala paradă a Victoriei din Moscova” de marți, 9 mai. Toți trei poartă panglica bicoloră și ascultă discursul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Deputata fostului partid „Șor”, Marina Tauber, a publicat pe rețelele de socializare fotografii de la parada dedicată „Zilei Victoriei” de la 9 mai. 

În timp ce „liderul” blocul politic „Victorie”, Ilan Șor, se află la Moscova împreună cu Tauber și Guțul, la Comrat, Orhei, Taraclia și Bălți, au organizat festivități cu ocazia împlinirii a „79 de ani de la sfârșitul Marelui Război pentru Apărarea Patriei și învingerea fascismului”. 

La Chișinău, reprezentanții blocul politic „Victorie” s-au alăturat la marșul organizat de PSRM.

În acest an, liderii a opt țări își vor face prezența la parada de la 9 mai: Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Cuba, Laos și Guineea-Bissau.

În Piața Roșie de la Moscova a avut loc „o paradă militară în cinstea celei de-a 79-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”. Parada a fost transmisă de canalele de televiziune rusești, relatează meduza.io.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, la paradă au participat peste nouă mii de persoane și 70 de unități de echipament. La paradă au participat 61 de piese de echipament militar. Printre acestea se numărau vehicule blindate Tiger, Kamaz și Ural, sisteme de rachete Iskander-M, folosite pe larg în războiul din Ucraina, sisteme de rachete antiaeriene, lansatoare de sisteme de rachete și transportoare blindate de personal.