Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sondaj: 63% dintre ruși ar…

Sondaj: 63% dintre ruși ar dori ca Rusia și Ucraina să încheie un tratat de pace cu concesii reciproce în anul viitor

Foto: AFP

Rușii își doresc din ce în ce mai mult un compromis și încheierea războiului cu Ucraina și sunt din ce în ce mai puțin pregătiți să participe la ostilități. Acest lucru rezultă din datele obținute dintr-un sondaj care a fost realizat de proiectul „Cronica” și grupul de cercetare Extreme Scan, scrie Novaya Gazeta Europa.

Din rezultatele sondajului, rezultă că 49% dintre ruși ar sprijini retragerea trupelor și negocierile de pace cu Ucraina fără a atinge obiectivele puse de guvernarea rusă. Aceasta este cifra maximă de la începutul războiului, notează Cronica. Alți 33% dintre rezidenții ruși nu ar susține o astfel de decizie, potrivit rezultatelor studiului.

Mai mult de jumătate – 63% – dintre ruși ar dori ca Rusia și Ucraina să încheie un tratat de pace cu concesii reciproce în anul viitor. Având posibilitatea de a alege între pace și mobilizare, 49% dintre respondenți ar alege pacea și doar 29% ar alege o nouă mobilizare, reiese din datele obținute.

Numărul celor care sunt gata să intre în război în Ucraina la ordinul Ministerului Apărării, potrivit sondajului, a scăzut de la 42% la 32%. Numărul respondenților care și-au declarat direct refuzul de a participa la război a crescut de la 21% la 30%, notează cercetătorii.