Principală  —  IMPORTANTE   —   Șoferul învinuit de comiterea accidentului…

Șoferul învinuit de comiterea accidentului de la Strășeni, în urma căruia a decedat cinci oameni, adus în fața magistraților. Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv

Sursa foto: moldova1.md

Tânărul de 22 de ani care s-ar face vinovat de producerea tragicului accident de lângă satul Codreanca, raionul Strășeni, a fost adus miercuri, 14 august, în fața magistraților de la Strășeni. Acesta are piciorul fracturat și a fost transportat într-un scaun cu rotile cu o ambulanță. Procurorii cer pe numele lui mandat de arestare pentru 30 de zile. Ședința de judecată se desfășoară cu ușile închise, scrie moldova1.md.

Între timp, unul dintre cei cinci copii răniți în accident rămâne internat în secția reanimare. Este vorba despre un băiat de șapte ani. Alți doi copii cu vârstele de 9 și 10 ani care au fost până acum la terapie intensivă, se simt mai bine și au fost transferați în Secția de Ortopedie.

Ziarul de Gardă a scris anterior că șoferul automobilului Mitsubishi se afla la volan deși avea permisul de conducere suspendat de circa o lună.

Accidentul s-a produs sâmbătă, 10 august, în jurul orei 10:00, în apropierea localității Codreanca, pe traseul M5, Chișinău – Bălți, cu implicarea a două automobile. La fața locului s-a stabilit preliminar că unul dintre automobile nu s-ar fi asigurat și, efectuând manevra de depășire peste linia continuă, s-a tamponat frontal cu automobilul ce se deplasa din sens opus. În urma impactului, poliția declară că ambele unități de transport au izbucnit în flăcări, cinci persoane au fost depistate carbonizate, iar alte 6 persoane, printre care și minori, au fost transportate la spital.

Conform unui comunicat de presă emis de Procuratura Generală (PG), pe caz a fost inițiată o cauză penală, pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației, de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a dus la decesul mai multor persoane – art. 264 alin.(5) din Codul penal, crimă pentru care legea prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Învinuitul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut, iar procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au înaintat un demers de aplicare a măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința acestuia. Mai mult, PG subliniază că conducătorul mijlocului de transport Mitsubishi, care este învinuit de comiterea infracțiunii, se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere, care fost ridicat provizoriu la 15 iulie 2024, în urma demersului procurorilor de la Oficiul Botanica al Procuraturii municipiului Chișinău.

Șoferul este cercetat într-o altă cauză penală, intentată la 3 iulie 2024, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat, faptă care a avut loc la 29 iunie, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei.

Conform procurorilor, învinuitul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior acesta fiind condamnat pentru o infracțiune de furt în anul 2022 și o infracțiune de jaf în anul 2023.

În urma accidentului a decedat o adolescentă de 17 ani și o femeie de 56 de ani, pasagere a Mitsubishi. La fel, a decedat șoferul Opelului, în vârstă de 37 de ani, și doua femei de 32 și 54 de ani, pasagere ale acestuia.