Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șoferul care, fiind în stare…

Șoferul care, fiind în stare de ebrietate, a provocat un accident rutier soldat cu moartea unei fetițe de 7 luni și a mamei ei, va compărea pe banca acuzațiilor

Colaj ZdG

A fost finisată urmărirea penală și trimisă în judecată cauza penală de învinuire a șoferului de 33 de ani care în luna iunie 2023, fiind în stare de ebrietate, a provocat un accident soldat cu moartea unei fetițe de 7 luni și mama acestea în vârstă de 30 de ani, anunță Procuratura Generală.

„Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat de 33 de ani în comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două sau mai multor persoane (art.264 alin.(6) din Codul penal)”, se arată în comunicatul instituției.

Învinuitul și-a recunoscut vina și riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Un grav accident rutier s-a produs în seara de vineri, 9 iunie, în comuna Ghidighici. La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că șoferul unei mașini de marca BMW, în vârstă de 33 de ani, ar fi pierdut controlul asupra volanului și, ca rezultat, s-a tamponat violent într-o Skoda, condusă de un tânăr de 25 de ani.

În urma impactului, la locul accidentului au decedat două pasagere aflate în automobilul de marca Skoda, o mamă de 30 de ani și fetița acesteia de 7 luni, iar barbatul și celălalt copil de 4 ani au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Fiind testat cu aparatul Drager, s-a constatat că șoferul BMW-ului era în stare de ebrietate.