Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Şoferiţa de troleibuz care a…

Şoferiţa de troleibuz care a accidentat mortal o fată de 12 ani şi-a recunoscut vinovăţia

Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana în luna martie și-a recunoscut vinovăția în cadrul primei şedinţe de judecată, care a avut loc joi, 8 iunie, scrie TVR Moldova. Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul la Buiucani, au admis cererea avocatului inculpatei de a examina cauza penală în procedură simplificată, lucru ce va permite ca pedeapsa maximă să fie redusă cu o treime, iar procurorul va putea cere până la patru ani şi opt luni de puşcărie.

La şedinţa au participat şoferiţa de troleibuz şi părinţii minorei accidentate mortal. În faţa instaţei, inculpata a declarat că regretă fapta comisă şi spune că nu a observat copila pe trecerea de pietoni.

Potrivit mărturiilor șoferiței, totul s-a întâmplat într-o clipa de neatenție. Femeia admite că de vină e oboseala, deoarece ziua ei de muncă începe la 4 dimineața și ține până la 7 seara. Totodată, ea ar fi fost grăbită să se încadreze în orarul stabilit, ca să evite o pedeapsă pentru întârzieri. Șoferița a refuzat să discute cu presa.

În cadrul ședinței, procurorul de caz a cerut instanței prelungirea măsurii preventive arest la domiciliu.

Vineri, 24 martie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că o minoră cu vârsta de aproximativ 12 ani a decedat în jurul orei 15:30, după ce a fost lovită de un troleibuz, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei. Poliția a declarat că, potrivit versiunii preliminare, „copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.”