Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Slovacia a declarat că putem…

Slovacia a declarat că putem miza pe susținerea sa în procesul de transformare și aderare a R. Moldova la UE, anunță Mihai Popșoi

Foto: MAE

Șeful diplomației R. Moldova, Mihai Popșoi, s-a văzut cu omologul său slovac, Juraj Blanár, într-o vizită de lucru în orașul Bratislava. În cadrul întrevederii, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne (MAE), Blanár a declarat că R. Moldova poate conta pe susținerea Slovaciei în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Slovace, Juraj Blanár, a declarat că putem miza pe susținerea țării sale în procesul de transformare și aderare a Republicii Moldova la marea familie europeană”, a spus ministrul afacerilor externe al R. Moldova Mihai Popșoi în cadrul unei conferințe de presă comune cu șeful dimplomației Slovaciei, Juraj Blanár.

Astfel, șeful de la MAE a subliniat că așteaptă cu nerăbdare prima conferință interguvernamentală dintre R. Moldova și Uniunea Europeană, care va marca lansarea oficială a negocierilor de aderare, și că se bazează „pe sprijinul continuu al Slovaciei” pe parcursul acestui proces de integrare.

De asemenea, în cadrul întrevederii, cei doi miniștri au făcut un schimb de opinii și despre cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite și Consiliul Europei. „Sprijinul nostru reciproc pentru candidații din aceste forumuri reflectă angajamentul nostru comun de a promova pacea, democrația și drepturile omului pe scena mondială”, se arată în comunicatul MAE.

Totodată, Mihai Popșoi i-a mulțumit omologului său slovac pentru faptul că, începând cu 2014, SlovakAid implementează în țara noastră proiecte pentru a „îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor în domenii precum buna guvernare, consolidarea societății civile, infrastructură, utilizarea durabilă a resurselor naturale, apă și canalizare și gestionarea deșeurilor”.