Principală  —  Ştiri  —  Social   —   SIS dezminte un nou fals…

SIS dezminte un nou fals apărut în spațiul public, care vizează mass-media

Sursa foto: SIS

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunță că informația apărută în spațiul public, potrivit căreia instituția ar fi emis un ordin care vizează sursele mass-media naționale, este un fals.

Potrivit SIS, obiectivul aparent al diseminării acesteia este de a afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei.

„Atenționăm că adresa de pe care ar fi fost expediată informația nu este asociată Serviciului, fiind inventată pentru a induce în eroare și a crea confuzie în rândul jurnaliștilor.

În această ordine de idei, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de implicare a Serviciului în dispute cu substrat politic. SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii”, se arată în anunțul SIS.

Falsul a fost răspândit în aceeași zi în care directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, și procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Special (PCCOCS), Victor Furtună, au susținut joi, 17 octombrie, un briefing de presă despre „acțiunile forțelor de ordine pentru contracararea intențiilor de destabilizare pe teritoriul R. Moldova, în perioada următoare”.