Principală  —  Ştiri   —   Siegfried Mureșan: „Cu doi președinți…

Siegfried Mureșan: „Cu doi președinți proeuropeni la București și Chișinău, avem o șansă unică să lucrăm și să ne dezvoltăm împreună, cu ajutorul UE”

Euraparlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova a adresat un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. Mureșan a menționat că „R. Moldova pornește în viteză pe drumul european. Acest lucru va aduce dezvoltare pentru oameni”.

„Mulți nu i-au dat nicio șansă, puțini au ajutat-o cu adevărat de-a lungul timpului. A reușit să scape țara de un președinte comunist pro-rus și de un oligarh interesat doar de propriul buzunar. Felicitări, Maia Sandu!

Republica Moldova pornește în viteză pe drumul european. Acest lucru va aduce dezvoltare pentru oameni. Maia Sandu este cunoscută și apreciată în toată Europa. Asta va aduce beneficii concrete pentru cetățenii Republicii Moldova.

În decurs de un an, candidații socialiștilor au înregistrat înfrângeri zdrobitoare pe ambele maluri ale Prutului. Cu doi președinți proeuropeni la București și Chișinău, avem o șansă unică să lucrăm și să ne dezvoltăm împreună, cu ajutorul Uniunii Europene
”, a susținut Mureșan.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală(CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.

CEC a făcut publice rezultatele finale după prelucrarea tuturor proceselor verbale. Astfel, în turul II, Maia Sandu a acumulat circa peste 943 de mii de voturi, echivalentul la 57.75%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul puțin peste 690 de mii de alegători (42.25%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 250 de mii de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.