Principală  —  IMPORTANTE   —   Serviciul Vamal recomandă evitarea, în…

Serviciul Vamal recomandă evitarea, în măsura posibilităților, a deplasării spre posturile vamale situate pe frontiera moldo-română

Din cauza precipitațiilor care au căzut astăzi pe teritoriul R. Moldova, pe unele trasee naționale se atestă blocaje. În acest context, Serviciul Vamal recomandă transportatorilor să echipeze corespunzător mijloacele de transport și să evite în măsura posibilități deplasarea în această noapte spre posturile vamale situate pe frontiera moldo-română.

„Astăzi, pe unele trasee naționale se atestă blocaje și din acest considerent este complicată deplasarea pentru camioane”, explică reprezentanții Serviciul Vamal într-un comunicat.

Totodată, potrivit notei informative, în apropierea posturilor vamale situate pe frontiera moldo-română staționează mai multe camioane ce așteaptă să treacă spre control, dar capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este „strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă, or, funcționarii vamali din R. Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca drumul de acces”.

Anterior și Poliția a venit cu mai multe recomandări pentru șoferi și pietoni, în contextul în care sâmbătă, 18 noiembrie, primii fulgi ai sezonului rece 2023-2024 au căzut în mai multe regiuni ale R. Moldova.

„Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic”, atenționează oamenii legii într-un comunicat.

Meteorologii au prognozat încă de la mijlocul săptămânii că primii fulgi din acest sezon rece se așteaptă să cadă în acest weekend, 18-19 noiembrie 2023.

Potrivit site-ului gismeteo.md, de pe 19 noiembrie temperaturile scad. Astfel, termometrele vor arăta la începutul săptămânii viitoare maxime de +2…+4  °C, în timp ce noaptea ne așteaptă minime de -1…-5  °C.