Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Serviciul Medical al MAI beneficiază…

Serviciul Medical al MAI beneficiază de o centrală solară de mari dimensiuni, achiziționată cu sprijinul Lituaniei

Foto: MAI

O centrală solară de mari dimensiuni a fost instalată în cadrul Serviciului Medical al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu sprijinul Lituaniei. Scopul investiției este creșterea eficienței energetice a instituției, optimizarea resurselor și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite angajaților și beneficiarilor, potrivit unui comunicat al MAI.

Proiectul face parte din inițiativa „Abordarea schimbărilor climatice prin acordarea libertății energetice în Parteneriatul Estic în Republica Moldova”, având ca obiectiv implementarea soluțiilor durabile de energie verde și transferul de expertiză oferit de Lituania.

„Centrala solară instalată va asigura o sursă de energie durabilă pentru Serviciul Medical al MAI, reducând costurile de operare și contribuind la protecția mediului prin diminuarea emisiilor de dioxid de carbon”, se explică în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul se extinde și la alte structuri ale MAI, precum Direcția Regională Situații Excepționale din UTA Găgăuzia și Clubul Sportiv Dinamo, care vor beneficia de centrale solare cu o capacitate totală de 200 kWp, instalate în cinci locații.

La evenimentul de donație a fost prezent și Liudas Gintautas Dabkus, Atașat al Republicii Lituania în Republica Moldova, care a contribuit la realizarea acestui proiect.