Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serviciile speciale britanice constată că,…

Serviciile speciale britanice constată că, în mai-iunie, Rusia a suportat pierderi incredibile pe frontul din Ucraina

Rusia a pierdut mai mult de 70 000 de soldați în ultimele două luni, anunță serviciile britanice de informații ale armatei, citate de novosi.dn.ua.

Ministerul britanic al Apărării susține că pierderile vor continua, în timp ce Rusia insistă să obțină câștiguri pe frontul din Ucraina.„Media zilnică a pierderilor rusești (morți și răniți) în Ucraina, pe parcursul lunilor mai și iunie 2024, a crescut la valori maxime de 1 262 și, respectiv, 1 163„, se arată în raportul Ministerulului britanic al Apărării.

În ultimele luni, Rusia a înregistrat câștiguri considerabile în estul Ucrainei, în timp ce forțele armate ale Kievului încearcă să depășească penuria paralizantă de personal și muniție.

Moscova a lansat un nou front în mai, printr-o ofensivă asupra regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei.

Un oficial de rang înalt al NATO a descris pierderile ca fiind „astronomice” în timpul unei ședințe de informare în marja summitului alianței de la Washington DC din această săptămână.

„Rusia a suferit probabil pierderi de aproape 1 000 de persoane pe zi în luna mai, ceea ce este o cifră astronomică”, a declarat sursa.

Deși ofensiva a fost de scurtă durată, aceasta a solicitat resursele ucrainene, permițând Rusiei să câștige și mai mult teren în regiunea Donețk, ținta prioritară a Moscovei.

„Rata pierderilor Rusiei va continua probabil să depășească în medie 1 000 de soldați pe zi în următoarele două luni, deoarece armata lui Putin continuă să încerce să depășească pozițiile ucrainene cu atacuri în valuri umane.„Forțele Moscovei au efectuat în mod repetat atacuri de sondare cu 10 până la 15 infanteriști, pentru a evita pierderile grele suferite în cazul atacurilor mecanizate.

„Aceste tactici pot aduce mici câștiguri, dar nu sunt potrivite pentru a realiza progrese semnificative din punct de vedere operațional. Asalturile mai mari s-au dovedit costisitoare pentru forțele ruse, care nu își pot permite pierderi susținute de echipament de tipul celor observate la Avdiivka”, a declarat Michael Kofman, membru al Carnegie Endowment.