Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Servicii de înmatriculare a vehiculelor…

Servicii de înmatriculare a vehiculelor și de documentare a conducătorilor auto, la Centrul multifuncțional Strășeni

Sursa: Agenția Servicii Publice/Facebook

Agenția Servicii Publice anunță că, începând cu 21 octombrie, în cadrul Centrului multifuncțional din orașul Strășeni vor fi prestate servicii suplimentare.

Este vorba despre de servicii de înmatriculare a vehiculelor și documentare a conducătorilor auto:

  • eliberarea permiselor de conducere naționale/internaționale;
  • eliberarea certificatelor de înmatriculare;
  • eliberarea extraselor (adeverințelor) ce conțin date din Registrul de stat al vehiculelor și Registrul de stat al conducătorilor de vehicule.

Înmatricularea, transcrierea transmiterii dreptului de proprietate şi radierea autovehiculelor şi remorcilor se efectuează de către subdiviziunile teritoriale de examinare şi evidenţă a vehiculelor ale Instituției Publice „Agenția Servicii Publice” la cererea proprietarilor de vehicule sau mandatarilor acestora (după atestarea faptului că vehiculul nu figurează la data efectuării înmatriculării ca anunțat în urmărire conform resurselor informaționale deținute de autorităţile competente din Republica Moldova, nu este grevat sau nu are aplicate alte restricții).

Proprietarii de vehicule sunt obligaţi să solicite înmatricularea vehiculelor înainte de a le pune în circulaţie şi să solicite radierea lor, în cazurile prevăzute de legislația în vigoare.