Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Serghei Tarnovschi accede în semifinalele…

Serghei Tarnovschi accede în semifinalele JO 2024 la proba de canoe

sursa olympic.md

Sportivul a acces în semifinale pe locul 1 din seria 4 la proba de canoe singular 1000 m, câștigând cursa preliminară cu timpul 3:49.27.

Semifinalele probei vor avea loc vineri, pe 9 august, de la ora 12:30.

Canoistul Serghei Tarnovschi (27 de ani) a venit în R. Moldova din Ucraina, Lvov. În 2013, Serghei Tarnovschi devine cetățean al R. Moldova, iar un an mai târziu, sportivul arborează drapelul R. Moldova pe podiumul olimpic al juniorilor (2014),  unde cucerește aurul – primul moldovean căruia îi reușește această performanță. La prima apariție pe marea scenă olimpică de la Rio de Janeiro (2016), Serghei, pe atunci în vârstă de 19 ani, ia bronzul, dar medalia îi este retrasă după o descalificare controversată și acuzații cu privire la dopaj. Acea perioadă de patru ani în afara sportului de performanță este descrisă de sportiv drept „un test psihologic dur”. Totuși, la JO din Tokio (2021), Tarnovschi își reafirmă poziția pe piedestalul olimpic, revenind acasă cu o nouă medalie de bronz. În palmaresul canoistului sunt multiple victorii la competiții europene și mondiale, a scris ZdG.

Și Cătălin Chirilă, participantul României, s-a calificat în semifinalele probei de canoe pe 1.000 de metri, câștigând seria 3.