Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Senatorul din Ohio, anterior un…

Senatorul din Ohio, anterior un critic vehement al lui Donald Trump, nominalizat la funcția de vicepreședinte al SUA

Sursa foto: POLITICO

Republicanul Donald Trump l-a desemnat pe senatorul din Ohio, J.D. Vance, drept candidat la funcția de vicepreședinte al SUA dacă fostul președinte va câștiga alegerile, ridicând în rang un politician care l-a criticat anterior pe Trump în termeni acizi, dar care a devenit de atunci unul dintre cei mai fermi apărători ai acestuia, notează Reuters.

Vestea, care a făcut obiectul unor speculații intense în ultimele săptămâni, a apărut la începutul Convenției Naționale Republicane de patru zile pentru desemnarea candidaturii partidului la Președinție. La scurt timp după aceea, Vance a participat la eveniment, dar nu a făcut niciun comentariu.

„După deliberări și reflecții îndelungate și luând în considerare talentele extraordinare ale multor altora, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-și asuma funcția de vicepreședinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance din marele stat Ohio”, a spus Trump.

Alegerea lui James David Vance ar putea contribui la creșterea prezenței la vot pentru Trump în alegerile din 5 noiembrie.

Mai mulți consilieri ai lui Trump au declarat că fostul președinte, care a supraviețuit sâmbătă unei tentative de asasinat la un miting de campanie din Pennsylvania, s-a concentrat pe alegerea unui contracandidat în care să aibă încredere și cu care să se înțeleagă.

Printre cei care au pledat pentru Vance, potrivit Reuters, s-au numărat fiul cel mare al lui Trump, Donald Trump Jr. și comentatorul conservator Tucker Carlson.

Deși mai mulți donatori au declarat pentru Reuters că au fost dezamăgiți de această alegere, Dan Eberhart, om de afaceri în domeniul petrolului, a văzut în această alegere un semn al încrederii lui Trump în campania sa împotriva președintelui Joe Biden. Sondajele îi arată pe cei doi bărbați blocați într-o cursă strânsă la nivel național.

În vârstă de 39 de ani, Vance reprezintă o generație tânără în cadrul unor alegeri în care Trump, 78 de ani, și Biden, 81 de ani, reprezintă o contrapondere în lista democraților, din care face parte și vicepreședintele Kamala Harris, 59 de ani.

Ascensiunea rapidă a lui Vance a fost neobișnuită pentru politica americană. După o copilărie săracă în sudul statului Ohio, acesta a servit în Corpul Pușcașilor Marini, a câștigat o bursă la Facultatea de Drept Yale și a lucrat ulterior în San Francisco. A devenit proeminent după 2016, când a scris „Hillbilly Elegy”, în care a explorat problemele socio-economice cu care se confruntă orașul său natal. Cartea a criticat ceea ce Vance a văzut ca fiind o cultură autodistructivă în America rurală și a încercat să explice popularitatea lui Trump în rândul americanilor săraci.