Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Seminarul Rose Roth al Adunării…

Seminarul Rose Roth al Adunării Parlamentare a NATO va fi organizat în R. Moldova în 2024

Sursa foto: Igor Grosu/ Facebook

R. Moldova va găzdui în 2024 Seminarul Rose Roth al Adunării Parlamentare a NATO. Anunțul a fost făcut de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a avut astăzi, la Praga, o întrevedere cu noul președinte al Adunării Parlamentare a NATO, Michal Szczerba, cu care a convenit asupra acestei decizii.

„La Praga, am avut o întrevedere cu noul președinte al Adunării Parlamentare a NATO, Michal Szczerba. În cadrul discuțiilor, am convenit ca următorul seminar la nivel de alianță și de cooperare între țările Europei Centrale și de Est denumit Rose Roth să fie organizat în 2024 în Republica Moldova.

Pentru noi, securitatea Republicii Moldova este o prioritate și facem tot ce ne stă în puteri pentru a ne proteja cetățenii. Vom continua să întărim reziliența instituțiilor fiindcă vrem să trăim în pace și să contribuim la pacea și securitatea de pe continentul european”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

Programul Rose-Roth de cooperare cu parlamentele din Europa Centrală și de Est (ECE) a fost inițiat în 1990 de către președintele de atunci al Adunării, congresmanul Charlie Rose, și senatorul Bill Roth. Obiectivul inițial al programului a fost acela de a ajuta țările partenere din Europa Centrală și de Est în procesul dificil de tranziție către democrație, după căderea zidului Berlinului, care a implicat implementarea unor reforme politice și economice dificile.