Principală  —  Ştiri   —   Șeful IP Botanica, Sergiu Rusu,…

Șeful IP Botanica, Sergiu Rusu, care a denunțat mita de 20 de mii de dolari, ar urma să se aleagă cu o nouă funcție în cadrul SPIA al MAI

Sursă: Facebook/ MAI

Șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din municipiul Chișinău, comisarul-șef Sergiu Rusu, care a refuzat și a denunțat mita de 20 de mii de dolari, ar urma să se aleagă cu funcția de șef-adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, scrie pulsmedia.md, citând surse.

Contactați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au declarat că vor reveni cu o reacție, iar ulterior n-au mai răspuns la apeluri.

UPDATE 10:37 Reacția MAI:

Hotărârile Ministerului Afacerilor Interne pe linie de resurse umane sunt date publicității în momentul în care sunt luate deciziile. Când vor fi lucruri de comunicat, vă vom transmite fără întârziere”, se arată în mesajul Serviciului de presă al MAI.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că cel care a denunțat mita de 20 de mii de dolari este șeful Inspectoratului de Poliției Botanica, Sergiu Rusu.

Ulterior, în cadrul unei ceremonii la MAI, Sergiu Rusu a primit de la ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, următorul grad special înainte de termen, de comisar-șef, pentru refuzul și denunțarea unei mite de 20 de mii de dolari. Suma de bani a fost propusă de un cetățean ucrainean în schimbul protejării unei afaceri clandestine.

Sursă: Facebook/ MAI

În perioada aprilie-mai 2024, cetățenii Ucrainei au oferit șefului inspectoratului de poliție din capitală mijloace bănești în sumă totală de 20 mii de dolari, fapta infracțională fiind documentată de CNA, în comun cu Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI.