Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Şeful diplomaţiei americane afirmă că…

Şeful diplomaţiei americane afirmă că negocierile privind încetarea focului dintre Israel și Hamas se apropie de „linia de sosire”

Sursa foto: Reuters

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a declarat vineri, 19 iulie, că negocierile privind o încetare a focului între Israel şi gruparea Hamas în Fâşia Gaza se apropie de „linia de sosire”, relatează Agerpres cu referire la Reuters și AFP.

„Cred că suntem la câţiva metri distanţă şi ne îndreptam spre linia de sosire pentru a obţine un acord care ar conduce la o încetare a focului, la aducerea ostaticilor acasă şi care să ne pună pe o cale mai bună pentru a încerca să construim o pace şi o stabilitate durabile”, a pus Blinken la Aspen Security Forum.

Potrivit secretarului de stat al SUA, rămân câteva chestiuni care trebuie rezolvate și negociate. „Suntem în mijlocul exact al acestui lucru”, a adăugat Blinken.

Statele Unite, împreună cu Qatarul şi Egiptul, mediază pentru o încetare a focului în conflictul din Gaza, pentru eliberarea ostaticilor şi pentru a obţine mai mult ajutor umanitar pentru enclavă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să meargă la Washington săptămâna viitoare şi să se adreseze Congresului SUA pe 24 iulie. Preşedintele american Joe Biden urmează să se întâlnească cu el, în funcţie de recuperarea acestuia după COVID-19, a declarat joi Casa Albă.

Blinken, întrebat despre vizita lui Netanyahu, a afirmat că Washingtonul vrea să aducă acordul de încetare a focului la linia de sosire. El a adăugat că este esenţial să existe un plan clar pentru ceea ce urmează şi că discuţiile cu Netanyahu se vor concentra probabil în jurul acestui lucru.