Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful Administraţiei de Stat a…

Șeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, pus sub învinuire în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta

Foto: ASD

Șeful Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Bejan, are statut de învinuit în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta, în care sunt suspiciuni că s-au risipit bani publici. Informaţia a fost confirmată de şefa Procuraturii Anticorupţie (PA), Veronica Dragalin, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova. De cealaltă parte, şeful ASD, pentru același post de televiziune, a respins acuzaţiile, susținând că ancheta îi va demonstra nevinovăţia.

„I-a fost adus la cunoştinţă ordonaţa de punere sub învinuire. Dar nu vă pot spune câte alte persoane în total sunt vizate. Când au fost efectuate perchiziţiile, s-au desfăşurat în mai multe locuri, nu e vorba doar de o singură persoană”, a precizat Dragalin.

Potrivit șefei de la Anticorupţie, dosarul penal în care şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor este pus sub învinuire e în faza de acumulare a probelor.

Într-un răspuns pentru TVR Moldova, şeful ASD, Sergiu Bejan, a respins acuzaţiile. Acesta a mai declarat că la mijloc, de fapt, ar sta interesele ascunse ale unor persoane, dar a refuzat să ofere alte detalii.

În aceeaşi emisiune, fiind întrebată dacă a fost audiat ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, șefa PA a spus că acesta „nu a fost audiat deocamdată în acest dosar”, întrucât dosarul este încă în desfăşurare.

Sergiu Bejan s-a născut pe 21 iunie 1976. Pe lângă funcția de şef al Administraţiei de Stat a Drumurilor, acesta mai ocupă funcția de decan la Facultatea Urbanism și Arhitectură din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM).

Pe 14 decembrie 2023, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că efectuează urmărirea penală într-o cauză penală privind abuzul de putere, ce vizează pretinsele acțiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, precum și a unor persoane fizice, referitoare la construcția drumului de acces Leova-Bumbăta. Obiectul investigației îl constituia verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, corectitudinea stabilirii prețului pentru serviciile contractate, precum și stabilirea prejudiciului cauzat.

La scurt timp, Administrația de Stat a Drumurilor a confirmat faptul că ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au efectuat percheziții în birourile de serviciu ale unor angajați ai întreprinderii în cadrul cauze penale.