Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șefa statului, la masa de…

Șefa statului, la masa de discuție cu oficiali de rang înalt din UE: „Prieteni ai țării noastre”

Foto: Președinția

Președinta Maia Sandu participă la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer. În cadrul evenimentului aceasta s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt care și-au reafirmat sprijinul pentru R. Moldova.

„La summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă”, se afirmă într-o postare a președintei Sandu.

Aceasta a discutat cu prim-ministrul britanic, Keir Starmer, președintele Franței, Emmanuel Macron, Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul polonez, Donald Tusk, și președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri”, se arată în postare.

Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, inclusiv pentru a participa la summitul Comunității Politice Europener.

Pe lângă întrevederile din Marea Britanie, șefa statului se va deplasa la Dublin, unde se va întâlni cu Președintele Irlandei, Michael Daniel Higgins, și Prim-ministrul irlandez, Simon Harris. Atât la Londra cât și la Dublin, Președinta se va întâlni cu comunitățile moldovenilor stabiliți în Marea Britanie și Irlanda. 

Președinția reamintește că R. Moldova a fost gazda celui de-al doilea summit al Comunității Politice Europene la 1 iunie 2023.