Principală  —  Ştiri   —   Schema infracțională „ruda implicată în…

Schema infracțională „ruda implicată în accident” face noi victime: un bătrân din Chișinău a rămas fără 1400 de euro. Suspectul a fost reținut și riscă 8 ani de închisoare

Foto screenshot: IGP/FB

Un bărbat de 75 de ani, din Chișinău, a fost estorcat de 1400 de euro prin schema infracțională „ruda implicată în accident rutier”. Potrivit unui comunicat al Poliției, bătrânul a fost telefonat de un străin și informat că o rudă de a sa ar fi fost implicată într-un grav accident rutier, cerându-i-se bani pentru cheltuielile medicale ale acesteia și pentru a o scăpa de răspundere penală.

Astfel, la  scurt timp, la domiciliul victimei, situat pe strada Nicolae Sulac din capitală, s-a prezentat un bărbat care a luat suma de 1400 de euro, iar momentul predării banilor a fost surprins de o cameră de supraveghere din curtea blocului.

Ulterior, victima s-a adresat la poliție anunțând despre faptele întâmplate.

În urma acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, efectuate de către polițiști, suspectul a fost identificat și reținut. 

Acesta și-a recunoscut vina, comunicându-le polițiștilor că ar fi avut rolul de curier. 

Conform Poliției, tânărul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru furt.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru escrocherie. Conform legislației, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 8 ani. 

La moment, polițiștii și procurorii continuă măsurile speciale de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității lui și în alte cazuri, dar și implicarea altor persoane în schema infracțională.