Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Săptămâna Memoriei Holocaustului la Chișinău:…

Săptămâna Memoriei Holocaustului la Chișinău: Cum vor fi comemorate anul acesta victimele Holocaustului

Anual, pe 27 ianuarie, este marcată Ziua internațională a comemorării victemelor Holocaustului.  În acest context, săptămâna viitoare, perioada 22 – 31 ianuarie 2024, la Chișinău se va desfășura Săptămâna Memoriei Holocaustului.

Această săptămână este dedicată conștientizării și sensibilizării tinerilor cu privire la tragedia Holocaustului.

Potrivit unui comunicat emis de Primărie, evenimentele desfășurate în cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului au drept scop promovarea valorilor precum toleranța interetnică, dialogul intercultural și combaterea rasismului, antisemitismului și a altor forme de intoleranță.

În acest sens, în instituțiile de învățământ, biblioteci, muzee și Centrele de Tineret din Chișinău vor avea loc o serie de activități menite să comemoreze victimele Holocaustului.

Mai exact, în această perioadă vor fi desfășurate conferințe, mese rotunde, sesiuni de vizionare a filmelor documentare și discuții în baza acestora, concursuri de eseuri, flash-moburi, expoziții de desene, expoziții de fotografii, sesiuni de informare, ore de lectură organizate în instituțiile de învățământ, biblioteci, excursii la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, Monumentul Victimelor Ghetoului Evreiesc și altele.

Totodată, pe data de 22 ianuarie, în instituțiile de învățământ se va ține un moment solemn de reculegere în memoria victimelor Holocaustului în cadrul primei lecții.