Principală  —  Ştiri   —   Sancțiuni CA: Cinci posturi TV,…

Sancțiuni CA: Cinci posturi TV, amendate cu 42 000 de lei pentru devieri ale sunetului

Sursa foto: Consiliul Audiovizualului

Cinci posturi de televiziune au fost sancționate în total cu 42 000 de lei pentru „devieri ale nivelului sunetului”, în ședința de astăzi, 8 decembrie, a Consiliului Audiovizualului (CA).

Potrivit unui note informative a Consiliului, posturile de televiziune vizate în sancțiunile autorității de reglementare sunt:

  • One TV – 13 000 de lei;
  • TV-Găgăuzia– 10 000 de lei;
  • ART-TV – 8 000 de lei;
  • Star TV – 6 000 de lei;
  • Agro TV Moldova – 5 000 de lei.

One TV a atestat 120 de devieri ale nivelului sunetului între comunicările comerciale și între programe, deviația maximă fiind de 8,7 unități de tărie sonoră și cea medie – 3,41 unități.

Postul public regional TV-Găgăuzia a avut cea mai mare deviație medie – 8,98 unități și a comis 25 de devieri ale nivelului tăriei.

ART-TV a fost sancționat după ce a înregistrat 34 de devieri ale nivelului tăriei, deviația maximă – 16,5 unități, iar cea medie – 5,54 unități.

O deviație mai mică a sunetului a fost fixată la Star TV, cea maximă de 2,6 unități și cea medie de 1,41 unități.

Agro TV Moldova a avut cele mai puține devieri ale nivelului tăriei sonore – trei, deviația maximă fiind de 1,7 unități și deviația medie – 1,6 unități.

Canalele „One TV” și „Star TV” au înlocuit posturi de nișă „Legal TV” și „GN TV”, după ce Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat, în luna septembrie curent, reperfectarea licențelor de emisie. Proiecte media sunt gestionate de Petru Jelihovschi, fost administrator al televiziunii Prime.