Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Salariu minim de 10 mii…

„Salariu minim de 10 mii de lei și salariu mediu de 25 de mii de lei pe lună, până în 2030”. Ce le promite Maia Sandu cetățenilor R. Moldova, în următorul mandat

Foto: Maia Sandu/ Facebook

Maia Sandu, actuala șefă a statului și candidată la prezidențialele din 20 octombrie, a elaborat un plan pentru R. Moldova, constituit din mai multe obiective, după care susține că se va ghida, dacă va câștiga un al doilea mandat de președintă.

Potrivit Maiei Sandu, planul său pentru Moldova se bazează pe 3 obiective naționale, primul fiind „grija pentru oameni”.

Astfel, aceasta promite că „în calitate de președinte, va insista pe îndeplinirea următoarelor acțiuni pentru ca oamenii să trăiască mai bine”:

1. Salariu minim de 10 mii de lei și salariu mediu de 25 de mii de lei pe lună până în 2030;

2. Pensie minimă de 3 300 de lei pentru carieră lungă, începând cu 2025, pentru pensionarii cu cel puțin 40 ani vechime în muncă;

3. Alimentație gratuită pentru elevii din clasele primare și gimnaziale (1-9);

4. Adaos de 3 000 lei pe lună timp de 1 an pentru fiecare tânăr, tânără care se angajează la primul loc de muncă în domenii strategice pentru economia națională.

Totodată, Maia Sandu promite că pe parcursul celui de-al doilea mandat va repara și reabilita 3 000 kilometri de drumuri și va aloca cel puțin 8 miliarde lei în proiecte de infrastructură, construind cel puțin 3 proiecte de infrastructură per localitate (cămine culturale, complexe sportive, stadioane, parcuri, conectare la apă și canalizare etc).

În planul pentru R. Moldova, al Maiei Sandu, scrie că se vor repara și dota „toate policlinicile din țară” și nu în ultimul rând, Maia Sandu promite integrarea în Uniunea Europeană (UE) a R. Moldova până în 2030.

Planul Maiei Sandu pentru M… by Ziarul de Gardă

Trei ani de guvernare PAS: „Vremurile bune” promise în 2021, față-n față cu realitatea din 2024

La 20 septembrie, Maia Sandu s-a lansat oficial în campania prezidențială, într-un eveniment organizat în capitală. Ulterior, la 21 septembrie, aceasta a mai organizat un eveniment și în orașul Cahul.