Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia promite 15 milioane de…

Rusia promite 15 milioane de ruble pentru doborârea primului avion de luptă F-16 în Ucraina

Sursa foto: Reuters

Ocupanților din armata rusă li se promite că vor primi 15 milioane de ruble pentru distrugerea primului avion de luptă occidental F-16 din Ucraina, anunță Ministerul Apărării al Federației Ruse, potrivit Hromadske.

Presa ucraineană scrie că recompensa a fost promisă de compania Ural FORES din Rusia, cea care furnizează turnuri de petrol cu propan.

Anul trecut, aceeași companie a anunțat că va plăti 5 milioane de ruble pentru primele tancuri Leopard și Abrams distruse, 2 milioane pentru al doilea rezervor și 500 de mii de ruble pentru următoarele. Compania a declarat că a efectuat deja 7 plăți.

„Sa dovedit aproximativ șaptesprezece Abrams și Leopards, pentru fiecare unitate de 500 de mii de ruble”, a spus directorul executiv adjunct al companiei, potrivit Hromadske.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, a declarat că ocupanții ruși „vor arde oricum toate tancurile pe care Occidentul le va furniza Ucrainei”, iar premiul va fi un stimulent suplimentar.

Potrivit presei ruse, anul trecut trupa rusă de muzică „Earthlings” (cea mai faimoasă melodie este Grass at Home) a promis să plătească de la 700 mii la un milion pentru un rezervor Leopard knock-out.

Potrivit presei ucrainene, începând cu 16 iulie, Ministerul Apărării al Federației Ruse susține că în timpul războiului pe scară largă, trupele ruse au distrus 628 de aeronave, 277 de elicoptere, 27.650 de drone, 552 de sisteme de apărare aeriană, 16.594 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 1.378 lansatoare multiple de rachete, 11.982 de artilerie de câmp și mortiere și 23.739 de unități de vehicule militare speciale.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zalujnîi, a declarat că, la începutul invaziei pe scară largă, Forțele de Apărare aveau doar 120 de aeronave, doar o treime dintre ele fiind funcționale.