Principală  —  Ştiri   —   „Rugăm cetățenii să NU se…

„Rugăm cetățenii să NU se îngrijoreze”. Precizările Ministerului Apărării după ce în mediul online au fost distribuite secvențe video în care sunt surprinse unități de tehnică militară pe străzile capitalei

Sursa foto: army.md

Ministerul Apărării a venit vineri, 28 octombrie, cu precizări, după ce în mediul online au fost distribuite secvențe video în care sunt surprinse unități de tehnică militară de transport, deplasându-se pe timp de noapte pe străzile municipiului Chișinău.

Potrivit Ministerului Apărării, tehnica respectivă a participat în perioada septembrie-octombrie curent, la exercițiile multinaționale „Scutul de Foc 2022” și „JCET 2022”, care au avut loc la poligoanele Armatei Naționale.

Totodată, în perioada următoare sunt planificate deplasări de unități de tehnică și în alte garnizoane.

„(…) Confirmăm că unitățile de transport sunt din dotarea Armatei Naționale și se deplasau de la centrele de instruire la locul de dislocare permanent. Tehnica respectivă a participat în perioada septembrie-octombrie curent, la exercițiile multinaționale „Scutul de Foc 2022” și „JCET 2022”, care au avut loc la poligoanele Armatei Naționale și despre care Ministerul Apărării a informat societatea (…). Rugăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale și să se abțină de la plasarea imaginilor în spațiul online, pentru a nu genera interpretări”, arată un comunicat al ministerului.

În noaptea de joi spre vineri, 27-28 octombrie, pe rețelele de socializare au apărut câteva secvențe video în care sunt surprinse unități de tehnică militară de transport, deplasându-se pe timp de noapte pe străzile municipiului Chișinău.

Exerciţiul „Scutul de Foc 2022” a avut loc în perioada 12-23 septembrie și s-a desfășurat conform planului de instruire pentru anul 2022. Ministerul anunța anterior că „antrenamentele au drept scop dezvoltarea capabilităților operaționale şi creşterea interoperabilității efectivului participant”.

La exerciţiul organizat anual, începând cu 2015, sunt implicate unităţi de tehnică militară și sisteme de artilerie din dotarea Armatei Naționale.