Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ruda implicată în accident: un…

Ruda implicată în accident: un tânăr din Ungheni a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi fost implicat într-o escrocherie care a lăsat o femeie fără 12 mii de euro

Captură de ecran/Youtube

Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut de oamenii legii după ce ar fi fost implicat într-un caz de escrocherie săvârșită prin schema „ruda implicată într-un accident rutier”, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Poliția din Ungheni a fost sesizată de o femeie precum că a transmis o sumă de bani unei persoane necunoscute, sub pretextul că fiica sa a comis un accident rutier în urma căruia a fost traumată o persoană.

Victima în vârstă de 68 de ani ar fi fost apelată joi, 5 iulie, la telefonul fix de o femeie care vorbea în limba rusă și s-ar fi dat drept angajată a organelor de drept, solicitând mii de euro pentru a restitui paguba părții vătămate, iar fiica sa să fie eliberată.

În mai puțin de o oră, femeia ar fi reușit să delapideze victima de 12  mii de euro. Femeia ar fi transmis suma unui tânăr, care avea rolul de curier.

În urma măsurilor de urmărire penală și de investigație persoana a fost reținută în Chișinău.

Audiat de polițiști, tânărul a declarat că pentru acest serviciu a fost remunerat cu 500 de euro și 200 de dolari.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie săvârșită cu cauzarea de daune în proporții considerabile, iar persoana culpabilă de asemenea infracțiune, conform legislației în vigoare, riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate.

„În ultima perioadă acest gen de escrocherie se înregistrează mai mult în localitățile țării, dacă la început erau toate în capitală. Poliția atenționează repetat: Fiți prudenți! Nu vă lăsați manipulați de infractori! Ce faci dacă ești apelat de persoane dubioase care îți prezintă un scenariu similar? Închizi apelul, iei legătura cu rudele și verifici minuțios informația prezentată. Ulterior ne apelezi la 112”, a menționat IGP.