Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   RO-Alert în Dobrogea: Un grup…

RO-Alert în Dobrogea: Un grup de drone rusești a intrat, azi-noapte, în spațiul aerian al României

Imagine-simbol. Foto: Bulgarian Military

Un grup de drone rusești a intrat pe 8 septembrie, în jurul orei 03:00, în spațiul aerian al României. A fost emis un mesaj RO-Alert în județele Constanța și Tulcea prin care populația a fost avertizată despre despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și îndrumată să se adăpostească în beciuri și adăposturi de protecție civilă, scrie G4Media.

Mesajul a fost primit de mai multe ori în ultimii doi ani de populația din Tulcea care era avertizată cu privire la potențialul pericol al căderii resturilor de drone în contextul războiului din Ucraina, aflată peste mal de Dunăre, dar este o premieră pentru populația din Constanța.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adapostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, a fost mesajul transmis de autorități.

Totuși, nu au fost semnalate nici explozii, nici alte incidente, iar nimeni nu a sunat la numărul de urgență 112. Biziday a obținut confirmarea că Armata Română a ridicat de la sol aeronavele F-16, dar nu este clar dacă acestea au interacționat în vreun fel cu dronele rusești.