Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Riscul de inundații, în creștere:…

Riscul de inundații, în creștere: un nou cod galben de instabilitate atmosferică, emis de meteorologi

Foto: Pixels

Meteorologii au emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova (SHS), în mai multe raioane din vestul și centrul țării se așteaptă ploi, care, în contextul ploilor căzute în ultimele 2 zile, duc la creșterea riscului de inundații.

Avertizarea meteorologică va fi valabil luni, 16 septembrie 2024, între ora 11:30 și ora 15:00. În intervalul menționat, se prevăd averse de ploaie în cantități de apă de 15-25 l/m².

„Având în vedere ploile căzute în ultimele două zile și cele prognozate, riscul de inundații crește”, remarcă sinopticienii.

Foto: SHS

Ciclonul Boris a lovit zilele trecute Europa, făcând ravagii în mai multe țări din regiune, printre care și R. Moldova.

Începând cu dimineața zilei de 14 septembrie angajații IGSU au intervenit pentru 26 de situații pentru pomparea apei din gospodăriile oamenilor. Lucrări de pompare au fost efectuate în localități din raioanele Cantemir, Leova, Hâncești, Cimișlia și Ștefan Vodă.

Mai multe drumuri și trasee, printre care R-34, R-35 și traseul național care tranzitează localitatea Lăpușna spre Pervomaiscoe, au fost blocate.

În Chișinău străzile, la fel, au fost inundate, iar mașinile au circulat cu dificultate, potrivit imaginilor publicate de Poliție.