Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rezultatele preliminare ale alegerilor locale…

Rezultatele preliminare ale alegerilor locale din România. Cine a câștigat orașele mari din țară

Sursa: Colaj G4Media

La alegerile locale din România, au apărut primele rezultate după închiderea secțiilor de votare. Conform exit-poll-ul Curs-Avangarde arată că candidatul independent Nicușor Dan, a câștigat cu 45%, diferență de 19 puncte procentuale, cursa pentru Primăria București în fața Gabrielei Firea, candidând din partea PSD, scrie G4Media.

Nicușor Dan a declarat, după închiderea urnelor, că în noul mandat va reglementa relația cu autoritățile centrale prin trei referendumuri pe care susține că le va declanșa cu acordul și votul consilierilor generali: pe împărțirea banilor între primăria generală și primăriile sector, pe subordonarea urbanismului și pe cine e responsabil de traficul din București.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), și-a proclamat, duminică seara, victoria pentru un nou mandat de primar. El a precizat că, pe numărătoarea paralelă, după numărarea a voturilor dintr-un sfert din secții, are 49% din voturi, iar Nicolae Robu, susținut de PSD-PNL, are 35%.

După finalizarea numărătorii paralele în 80% din secțiile din municipiu, cele mai multe voturi la Primărie au fost obținute de către actualul primar din Alba Iulia, Gabriel Pleșa (PNL), transmite Alba24.

Actualul primar al municipiului Arad, Călin Bibarţ (PNL), ar fi câştigat un nou mandat, potrivit numărătorii paralele a voturilor care este în curs de desfăşurare la sediul liberalilor şi ar cuprinde, până la ora 6,00, voturile din 97 de secţii din cele 115 din municipiul Arad, transmite Agerpres. Astfel, Bibarţ ar fi obţinut până acum 12.600 de voturi, în timp ce pe locul doi s-ar clasa candidatul ADU, deputatul Adrian Wiener (USR), cu 10.400 de voturi, iar pe locul al treilea – candidatul PSD, Ilie Cheşa, cu 8.500 de voturi.

Potrivit numărătorii paralele a PNL, după centralizarea rezultatelor din 85% dintre secțiile de vot din municipiul Brașov, George Scripcaru câștigă funcția de primar al Brașovului, transmite BizBrașov. Între acesta și actualul edil este o diferență de peste 4.000 de voturi.

PNL a câștigat alegerile pentru primăriile din municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş şi în oraşele Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş şi Zlatna. În schimb, PSD a câștigat oraşul Abrud, iar AUR a câștigat primăria Baia de Arieş, transmite Agerpres.