Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reuters: Israelul a lovit sudul…

Reuters: Israelul a lovit sudul și centrul Fâșiei Gaza pentru a exercita mai multă presiune asupra Hamas. „Toată lumea se întreabă unde acum să meargă”

Sursa: Reuters/Ramadan Abed/File Photo

Israelul a lovit luni, 15 iulie, sudul și centrul Fâșiei Gaza pentru a exercita mai multă presiune asupra Hamas, în urma unei lovituri care a vizat conducerea grupului militar, care a ucis zeci de palestinieni într-o „zonă sigură” desemnată de armata Israelului, transmite Reuters.

Sursa citată scrie că la două zile după ce atacul israelian a transformat o zonă aglomerată din Mawasi, lângă coasta Mediteranei, „într-un pustiu carbonizat plin de mașini în flăcări și cadavre. Supraviețuitorii spun că nu au idee unde ar trebui să meargă”.

„Acele momente în care pământul s-a cutremurat sub picioarele mele, iar praful și nisipul s-au ridicat spre cer și am văzut corpuri dezmembrate – nu au fost ca nimic din ce am văzut în viața mea”, a spus Aya Mohammad, un vânzător de piață în Mawasi. „Toată lumea se întreabă unde acum să meargă”, a adăugat el.

Mawasi este un oraș la periferia vestică a lui Khan Younis, care adăpostește sute de mii de palestinieni care s-au evacuat după ce Israelul a declarat-o zonă sigură. Israelul precizat că atacul său l-a vizat pe comandantul militar al Hamas, Mohammed Deif, un arhitect al atacului din 7 octombrie asupra orașelor și satelor israeliene care a declanșat războiul din Gaza.