Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Rețea de traficanți de droguri…

Rețea de traficanți de droguri din Orhei, destructurată de poliție

Sursa foto: poliția.md

O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată la Orhei. Potrivit poliției, inculapații vindeau drogurile prin aplicația Telegram, iar de la unul dintre infractori s-au ridicat 245 de pachețele cu substanțe narcotice, 147 de pastile analgezice opioide și aproximativ 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al poliției, ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Orhei au obținut informații operative despre plasarea drogurilor în ascunzișuri, în mai multe cartiere din municipiul Orhei.
Suspecții erau reprezentanții unui „magazin online” pe Telegram.

În urma investigației ample și analiza camerelor de supraveghere, poliția a identificat un bărbat de 44 de ani, condamnat anterior pentru trafic de droguri, acesta fiind de mai multe ori implicat în activități ilegale.

Poliția l-a localizat la o stație PECO din Orhei, însă acesta a refuzat să prezinte actele de identitate și a fugit de la fața locului.

Poliția declară că în timpul urmăririi, bărbatul a pierdut controlul asupra volanului și a intrat într-un foișor de pe acostament.

Ulterior, poliția a efectuat percheziții corporale, în automobil și la domiciliului acestuia, în urma cărora au fost descoperite zeci de pastile de Buprenofină, 400 de pachete din polietilenă de tip Zip-Lock, un cântar electronic de dimensiuni mici, dar și bani proveniți din activitatea ilegală.

În telefonul acestuia, poliția a găsit imagini cu coordonate geografice ce indicau locuri de ascundere a drogurilor, conducând la descoperirea și ridicarea a 33 de pachete din diverse zone ale municipiului Orhei.

Potrivit poliției, bărbatul a fost reținut și transportat la Penitenciarul 13, iar materialele probatorii vor fi supuse expertizelor.

Poliția investighează cazul și urmează să îi identifice și pe ceilalți membri ai grupului infracțional organizat.