Principală  —  Ştiri   —   Renato Usatîi declară că va…

Renato Usatîi declară că va participa duminică la protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu: Acum pornesc din Germania spre Moldova

Foto-simbol

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, declară că va participa duminică la protestul anunțat de președinta aleasă, Maia Sandu.

Într-un comentariu pe Facebook Renato Usatîi anunță că vine din Germania în R. Moldova și va participa duminică la protest.

Ieri, 3 decembrie, președinta aleasă Maia Sandu, a anunțat proteste pentru duminică.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament arată că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori.(…) Acest parlament trebuie dat jos. (…) Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul.

Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Națională să le spunem ce crede poporul. Alianța dintre PSRM și Șor a votat astăzi, în doar câteva minute, în două lecturi, la repezeală, proiecte de legi importante, inclusiv legea bugetului. Proiecte neconsultate și care conțin scheme peste scheme. Igor Dodon și socialiștii nu au înțeles nimic din recentele alegeri prezidențiale. Se fac că nu aud dorința simplă a oamenilor – de a nu fi furați. Socialiștii și deputații lui Șor au votat ca din mitralieră, la comandă, lege după lege, pentru a-și asigura continuitatea hoției în pofida votului cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

Din fotoliul deputatului Ștefan Gațcan și înconjurat de socialiști, Vlad Batrâncea a condus o parte din ședința de ieri, 3 decembrie, Parlamentului. Fără a fi prezentate și examinate, Batrâncea a supus votului mai multe proiecte de pe agendă, printre care proiectele bugetelor anuale și proiectul socialiștilor prin care SIS-ul să fie scos din coordarea președintelui R. Moldova.

Platforma DA anunță că sesizează CC pentru anularea proiectelor votate de PSRM și Partidul Șor: „Nu e nici legal, nici constituțional. Urmăriți dezmățul ȘorDonilor”

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR: LIVE/ Scandal la Parlament: din fotoliul lui Ștefan Gațcan și înconjurat de socialiști, Vlad Batrâncea conduce ședința și pune la vot toate proiectele de pe agendă