Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Regele Charles, prima apariție publică…

Regele Charles, prima apariție publică în mulțime de când a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles a salutat mulțimea după slujba din Duminica Paștelui, de la Windsor, în prima sa apariție publică în mulțime de când a fost diagnosticat cu cancer, scrie 1news.

Regele s-a adresat mulțimii și a dat mâna cu oamenii după slujba din Duminica Paștelui, de la Windsor, unde a fost însoțit de regina Camilla.

„Sunteți foarte curajoși să stați aici în frig”, le-a spus regele oamenilor.

Regele Carol al III-lea și regina Camilla salută publicul după slujba de Paște de la Capela St George de la Castelul Windsor din Berkshire. Foto: Hollie Adams/PA Wire/dpa

„Continuă să mergi tare”, a strigat un membru al mulțimii în timp ce Charles și regina Camilla treceau pe lângă el.

Apariția monarhului, în vârstă de 75 de ani, a fost considerată un efort de a liniști publicul după ce Charles s-a retras de la îndatoririle publice, la începutul lunii februarie, în urma unui anunț făcut de Palatul Buckingham, că urmează un tratament pentru un tip nespecificat de cancer.

Regele a continuat să își îndeplinească îndatoririle de stat, cum ar fi revizuirea documentelor guvernamentale și întâlniri cu primul ministru. Dar prezența sa la un eveniment regal tradițional precum slujba de Paște este văzută ca un semn că începe o revenire gestionată la viața publică. Presa britanică a relatat săptămâna trecută că, Charles își va spori încet aparițiile publice după Paște.

Slujba în sine a fost mai restrânsă decât de obicei, deoarece Kate, Prințesa de Wales, este, de asemenea, în tratament pentru cancer și a pus în pauză îndatoririle publice. Prințesa, soțul ei, prințul William, și copiii lor nu au participat.

Anunțul șocant al lui Kate, că și ea are cancer a fost făcut pe 22 martie, după săptămâni de speculații cu privire la starea de sănătate și locul unde se află după o operație abdominală majoră în februarie.