Principală  —  IMPORTANTE   —   Dorin Recean: Îmi pare rău…

Dorin Recean: Îmi pare rău că am ajuns să se întâmple o nenorocire ca noi să atragem atenția cuvenită resurselor de apă

Sursa: Ministerul Mediului

Guvernul a aprobat modificarea regulamentului privind procedura de elaborare și de revizuire a planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic. Măsurile vin pentru ca resursele de apă să fie gestionate mai eficient, iar exploatarea acestora va fi strict monitorizată, pentru a reduce riscurile de producere a inundațiilor, dar și de poluare a apei, se arată în comunicatul de presă al Executivului.

A fost introdusă obligativitatea efectuării expertizei tehnice a construcțiilor hidrotehnice construite până în anul 1991, dar și obligativitatea administratorilor de baraje de a transmite trimestrial registrul de observație asupra nivelului apei în lacurile de acumulare, iazuri și heleștee. 

Orange lansează o nouă soluție pentru digitalizarea afacerilor – Orange Document Management (P)

De asemenea, sunt stabilite modul de transmitere în folosință pentru amplasarea prizelor de apă, stațiilor de pompare și a instalațiilor mobile de pompare, înregistrarea regulamentelor de exploatare și a fișelor tehnice la autoritatea administrativă de gestionare a apelor și introducerea datelor în Sistemul informațional automatizat „Cadastrul de stat al apelor”. 

În context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că aceste acțiuni erau necesare de mult timp și vor ajuta autoritățile să gestioneze mai bine situațiile de criză provocate de calamitățile naturale: „Îmi pare rău că am ajuns să se întâmple o nenorocire ca noi să atragem atenția cuvenită resurselor de apă și, în mod special, cum administrăm bazinele de apă”, a spus premierul.