Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reacția președintelui SUA după ce…

Reacția președintelui SUA după ce fiul său Hunter Biden a fost găsit vinovat de posesie ilegală a unei arme: „Vom fi mereu alături”

Sursa foto: Reuters

Președintele american Joe Biden spune că este mândru de fiul său, dar va accepta verdictul, „în timp ce Hunter ia în considerare un apel”, scrie Sky News. Reacția liderului SUA vine după ce fiul său, Hunter Biden, a fost recunoscut vinovat de un juriu federal pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă.

„Eu și Jill ne iubim fiul și suntem foarte mândri de omul care este astăzi. Atât de multe familii care au avut persoane dragi care s-au luptat cu dependența înțeleg sentimentul de mândrie văzând că cineva drag a ieșit de partea cealaltă și că este atât de puternic și rezistent în recuperare.

Așa cum am spus și săptămâna trecută, voi accepta rezultatul acestui caz și voi continua să respect procesul judiciar în timp ce Hunter ia în considerare un apel. Jill și cu mine vom fi mereu alături de Hunter și de restul familiei noastre cu dragostea și sprijinul nostru. Nimic nu va schimba asta vreodată”, a declarat președintele american.

Pe 11 iunie 2024, fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost găsit vinovat de deținerea ilegală a unei arme. După pronunțarea verdictului, judecătorul a declarat că datele de stabilire a sentinței au loc, de obicei, într-o perioadă de 120 de zile. Dar o dată exactă nu a fost încă programată.

Fiul președintelui SUA riscă până la 25 de ani de închisoare. Cu toate acestea, experții în drept spun că inculpații în cazuri similare primesc adesea sentințe mai scurte și este mai puțin probabil să fie încarcerați dacă respectă termenii eliberării lor înainte de proces.