Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția Liceului „Da Vinci” după…

Reacția Liceului „Da Vinci” după ce ZdG a publicat „Mărturiile părinților unor copii agresați la școală de profesori sau elevi”

Liceul privat „Da Vinci” a venit cu o reacție după publicarea de către ZdG a unui articol în care mai mulți părinți au vorbit despre agresarea copiilor lor de către alți elevi sau de către cadre didactice. Unul dintre cazurile relatate de ZdG vizează un incident cu implicarea unui fost elev și al unei profesoare care activează la Liceul „Da Vinci”.

Instituția de învățământ susține că este „implicată într-o situație de acuzație publică, formulată de Natalia Lascov (una dintre mamele ce a dat declarații pentru ZdG n.r.) care pare a fi consecință a sesizărilor noastre cu privire la agresiunile din familia copilului. Așa cum am subliniat în mod repetat, Liceul nostru condamnă, cu fermitate, orice formă de agresiune sau violență în mediul școlar. Cu toate acestea, suntem conștienți de importanța presei în a elucida astfel de probleme și în a investiga cu obiectivitate. Ca instituție de învățământ, suntem deschiși oricăror investigații care pot contribui la asigurarea unui mediu școlar sigur și incluziv pentru toți elevii. Totuși, nu credem că e corect să expui trei cazuri, total diferite ca abordare, în același articol. Mai mult ca atât, acest regretabil incident nu s-a întâmplat în incinta instituției noastre sau în timpul activităților educaționale. Este crucial de menționat faptul că acuzațiile care ni se aduc sunt denaturate și par a fi motivate de sentimente de răzbunare. Toate afirmațiile cu privire la înregistrările video sunt mincinoase”, se precizează în reacție.

Administrația liceului a prezentat un document emis de Inspectoratul General al Poliției, în care se solicită un martor de la instituția de învățământ în cazul examinării „procesului penal, pe faptul că în intervalul de timp 2022-2023, copilul s-a plâns de mai multe ori la școală de faptul că a fost agresat fizic de către părinții săi”

Instituția a atașat și un mesaj în care o persoană susține că mama copilului „l-a ucis în bătaie când l-a prins că fumează” și o înregistrare audio în care se precizează că Natalia Lascov, vorbind cu Efrosinia Guzun, menționează că „m-am săturat de flocăit într-însul”. Înregistrarea audio o găsiți AICI.

„În acest context, suntem nevoiți să punem la dispoziție probele acestui fapt și anume înregistrările audio care confirmă agresiunile părinților față de copil și motivul sesizării de către Liceu a organelor de drept. Vă asigurăm că angajamentul nostru față de binele elevilor și al comunității noastre școlare rămâne ferm și inalterabil. Vom continua să lucrăm în această direcție, urmărind menținerea unui mediu școlar sigur, respectuos și incluziv!”, se menționează în declarația emisă de către Liceul „Da Vinci”. 

Pe pagina de Facebook a instituției de învățământ au fost publicate documentele și înregistrarea audio la care se face referire în reacție.