Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Raport SPIA: au fost procesate…

Raport SPIA: au fost procesate datele privind legalitatea și disciplina de serviciu în cadrul MAI

Sursa; MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a audiat raportul de activitate pentru prima jumătate a anului, prezentat de Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA). Pe parcursul ultimului an, formatorii din cadrul SPIA au desfășurat peste 100 de sesiuni de instruire, însumând aproape 400 de ore academice, axate pe prevenirea și combaterea corupției, precum și pe instruirea personalului în ceea ce privește integritatea și normele de etică profesională.

La aceste instruiri au participat peste 2000 de angajați ai autorităților administrative și instituțiilor subordonate MAI, precum și persoane civile. Activitățile de informare și instruire au avut ca scop conștientizarea pericolelor corupției și îmbunătățirea capacităților de acțiune în situații de criză.

În perioada de referință, a fost realizat studiul „Evaluarea gradului de satisfacție și motivare a angajaților SPIA”, bazat pe răspunsurile chestionarului anonim completat de angajații SPIA. Aceste activități vizează sporirea conștientizării angajaților MAI privind pericolele corupției, consolidarea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și promovarea integrității, precum și fortificarea climatului de toleranță zero față de corupție.

Totodată, au fost procesate datele privind legalitatea și disciplina de serviciu în cadrul MAI, implicând peste 200 de angajați și aplicarea a peste 170 de sancțiuni disciplinare. De asemenea, SPIA a recepționat aproape 200 de apeluri la numerele de telefon specializate.