Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Radu Marian: Politica bugetar-fiscală urmează…

Radu Marian: Politica bugetar-fiscală urmează să fie aprobată în luna iulie

Sursa: Parlament/Flickr.com

Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor urmează să fie aprobată în luna iulie, care va include scutirea de impozit pe venit pentru procurarea obligațiunilor de pe platformele guvernamentale. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, la emisiunea „Indicator economic” de la Radio Moldova.

Conform surse citate, cei care cumpără obligațiuni oferă, de fapt, un împrumut autorităților, pentru o anumită perioadă, și obțin un anumit profit din dobânzile stabilite pentru acestea, care acum sunt de circa 5 la sută, iar, la final, este restituită suma investită inițial.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, a menționat și despre alte noi prevederi ale politicii bugetar-fiscale pentru anul 2025, dar a subliniat că nu acest document ar trebui să fie modificat, odată la trei ani, pentru ca să fie mai previzibil pentru agenții economici.

„În investiția care o faci tu nu plătești impozit pe venit pentru asta, peste un an sau un an jumătate, și un instrument bun care să încurajeze investiția. Acum nu-i instrumentul acesta de amortizare accelerată. Îl facem valabil și pentru agenții economici mici și mijlocii. O să reducem cheltuielile suportate pentru plățile, contractele de studii la universități. Este și o declarație pentru agenții economici, să fie simplificată. Acum e valabilă pentru agenții economici cu până la trei angajați și vom extinde acest instrument pentru companiile cu până la cinci angajați”, a declarat Radu Marian.