Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova va semna cu…

R. Moldova va semna cu Germania un acord pentru prevenirea evaziunii și fraudei fiscale

Imagine-simbol

R. Moldova va semna cu Germania un acord pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozite pe venit și pe capital și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale. La ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană a fost aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor asupra proiectului documentului, se arată în comunicatul de presă al Parlamentului.

După negociere și semnare, acordul urmează a fi ratificat de Parlament. Până în prezent, R. Moldova a încheiat acorduri sau convenții pentru evitarea dublei impuneri cu 51 de state.

În comunicat este evidențiat că evitarea dublei impuneri este un instrument bilateral care are drept scop înlăturarea dificultăților economice. Proiectul acordului vizează cotele de impozitare a dividendelor, a dobânzilor, criteriile de determinare a rezidenței fiscale a unui contribuabil, modul de efectuare a schimbului de informații între autoritățile competente și oferirea asistenței în colectarea impozitelor. Documentul va stabili ce stat contractant va avea dreptul de a impozita contribuabilul, reieșind din tipul venitului obținut, precum și va conține reglementări privind procedura amiabilă.

„Implementarea acestui acord va face țara noastră mai atractivă pentru investitorii germani, întrucât creează un cadrul legal și fiscal benefic pentru inițierea sau dezvoltarea afacerilor în R. Moldova”, se arată în comunicat.