Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova va beneficia de…

R. Moldova va beneficia de un grant în valoare de peste 500 de mii de euro, pentru gestionarea deșeurilor solide din regiunile 2 și 3 ale țării. Raioanele vizate

Sursă: pixabay.com

Ministerul Mediului (MM) din R. Moldova și Institutul Financiar pentru Dezvoltare al Regatului Suediei (Swedfund) au semnat un Acord de Grant în valoare de aproximativ 530 mii de euro pentru îmbunătățirea gestionării deșeurilor solide în țară. Parteneriatul va sprijini servicii de consultanță pentru realizarea unor studii de fezabilitate, concentrându-se pe planificarea gestionării deșeurilor în Regiunile de Management al Deșeurilor 2 și 3, care includ raioanele Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Căușeni și Ștefan-Vodă, potrivit unui comunicat al MM.

Conform Ministerului, proiectul va contribui la simplificarea proceselor de gestionare a deșeurilor, la îmbunătățirea infrastructurii necesare și la creșterea gradului de conștientizare în rândul populației privind importanța reciclării și gestionării corespunzătoare a deșeurilor.

Orange lansează o nouă soluție pentru digitalizarea afacerilor – Orange Document Management (P)

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a subliniat importanța parteneriatului, afirmând că „semnarea acordului respectiv este un pas important în direcția modernizării sistemului de gestionare a deșeurilor din R. Moldova”.

„Am reușit să identificăm resurse financiare necesare pentru finalizarea studiilor de fezabilitate în toate Regiunile de Management al Deșeurilor din țară, ceea ce ne va permite să avansăm la următoarea etapă a Proiectului Deșeuri Solide în Republica Moldova”, a declarat ministrul Lazarencu.

Proiectul va include definirea exactă a locațiilor pentru stațiile de transfer, cât și pentru centrele de reciclare și management ecologic, precum și evaluarea costurilor infrastructurii necesare, permițându-ne să demarăm construcția acestora, potrivit comunicatului.