Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   R. Moldova şi România vor…

R. Moldova şi România vor găzdui în 2027 conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior

Foto: MEC

R. Moldova şi România vor găzdui în 2027, la Iași și Chișinău, conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), decizia a fost adoptată la Tirana, Albania prin votul statelor membre ale Spațiul European al Învățământului Superior (SEIS).

Conferința reprezintă un instrument de monitorizare şi avansare a procesului de la Bologna și va reuni miniştrii educației din țările membre ale Uniunii Europene şi SEIS, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai organizațiilor din domeniul asigurării calității la nivel european şi global.

„Alinierea Moldovei la implementarea procesului de la Bologna înseamnă pentru tinerii noştri şansa de a participa în mobilități academice în afara țării, studii mai calitative acasă şi oportunitatea recunoașterii pe viitor a diplomelor obținute în Republica Moldova la nivel european”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, potrivit comunicatului.

Potrivit Ministerului Educației al României, candidatura comună a fost transmisă co-președinților Spațiului european al învățământului superior, în decembrie 2023. Aceasta a fost discutată în cadrul reuniunii BFUG din februarie 2024 și validată la reuniunea BFUG din aprilie 2024.