Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova își păstrează locul…

R. Moldova își păstrează locul olimpic la echitație, după ce restricțiile impuse sportivei Alisa Glinka, testată pozitiv la dopaj, au fost anulate

Foto: Facebook: Alisa Glinka

R. Moldova își păstrează locul olimpic la individual la echitație. Potrivit unui comunicat emis de Federația Națională de Echitație, sportiva Alisa Glinka, care anterior a fost testată pozitiv la dopaj, merge oricum la Paris, pentru a ne reprezenta țara la Jocurile Olimpice 2024, după ce restricțiile impuse acesteia au fost anulate.

Alisa Glinka a fost suspendată temporar de la competiții în urma unui test pozitiv de dopaj, prelevat în timpul finalei Cupei Mondiale de la Riad, Arabia Saudită, în luna aprilie a acestui an, însă după examinarea circumstanțelor cazului, s-a decis ridicarea tuturor restricțiilor impuse sportivei.

„Perioada de suspendare temporară a sportivei moldovene Alisa Glinka a luat sfârșit”, anunță Federația Națională de Echitație.

Astfel, Alisa Glinka este admisă la competiții, fiind pentru prima dată în istoria dresajului moldovenesc când un sportiv din R. Moldova va participa la Jocurile Olimpice.

Potrivit comunicatului, Alisa Glinka a îndeplinit normele de calificare pe trei dintre caii săi de Grand Prix: Aachen, Abercrombie și Hummer. Aceasta urmează să aleagă cu care dintre aceștia va participa la competiția din Franța.

Jocurile Olimpice 2024 vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie – 11 august.