Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ R. Moldova a semnat…

VIDEO R. Moldova a semnat Parteneriatul de Securitate și Apărare cu UE. Întrevederea lui Recean cu Josep Borrell

Parcursul european al R. Moldova, consolidarea capacităților în domeniul apărării și alinierea la politica externă și de securitate comună a Uniunii Europene au fost printre principalele subiecte abordate de către prim-ministrul Dorin Recean și vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, se arată în comunicatul Guvernului R. Moldova.

Borrell a menționat că „R. Moldova este prima țară care semneze Parteneriatul de Securitate și Apărare cu UE. Acest parteneriat va spori reziliența țării și va oferi noi oportunități de cooperare”, a scris oficialul european pe rețelele sociale.

Șeful Executivului a apreciat asistența oferită de UE, precum și rolul Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, subliniind că, în doar un an de la lansare, aceasta a devenit un partener de încredere al autorităților în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride, dar și al securității cibernetice și combaterii dezinformării. 

„Mă bucur să știu că putem conta pe ajutorul Comisiei Europene pentru a construi Moldova Europeană, la fel cum și Uniunea Europeană poate conta pe țara noastră pentru o regiune mai puternică și pașnică pentru toată Europa”, a declarat premierul Dorin Recean. 

Întrevederea șefului Guvernului de la Chișinău cu vicepreședintele Comisiei Europene a avut loc în contextul celei de-a opta reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care se desfășoară la Bruxelles. 

Oficialii au semnat un parteneriat de securitate și apărare între R. Moldova și Uniunea Europeană. „Ne așteptăm ca acesta să modernizeze și să structureze mai bine dialogul nostru în domeniul securității și apărării”, a menționat premierul.