Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova a semnat Acordul…

R. Moldova a semnat Acordul Comun de Achiziții Publice pentru contramăsuri medicale

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, care a întreprins o vizită oficială în R. Moldova, și ministra Sănătății, Ala Nemerenco, au semnat marți, 9 iulie, Acordul Comun de Achiziții Publice pentru contramăsuri medicale, document semnat de toate cele 28 de state membre ale UE.

Cele două oficiale au avut astăzi o întrevedere bilaterală în cadrul căreia au discutat despre „evoluțiile din sectorul sănătății al R. Moldova în contextul aderării la Uniunea Europeană și oportunitățile de promovare a cooperării dintre țara noastră și spațiul comunitar, prin consolidarea sistemului de sănătate și alinierea acestuia la standardele UE”.

„Acest document important oferă R. Moldova drepturi depline, de rând cu statele membre ale Uniunii Europene, de a participa la viitoarele proceduri de achiziții publice comune, pentru un acces sigur, echitabil și la prețuri rezonabile la medicamente și dispozitive medicale performante, care nu se regăsesc în țara noastră”, se spune în comunicat.

În timpul vizitei, comisara Kyriakides a salutat progresele înregistrate în ultimii ani în sistemul de sănătate din țara noastră și a reiterat sprijinul continuu al UE în procesul de transformare al R. Moldova.

Vizita comisarei Stella Kyriakides a avut loc în perioada 8-9 iulie, iar agenda a inclus întrevederi cu președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean, dar și vizite la Institutul de Medicină Urgentă și Institutul Oncologic, instituții medicale care, cu ajutorul UE, au beneficiat de reparații și dotări la cele mai înalte standarde.