Principală  —  IMPORTANTE   —   Protest în fața Ministerului Justiției…

Protest în fața Ministerului Justiției pentru ca „vocile femeilor să fie auzite”, după cazul violului din raionul Strășeni

Organizația non-guvernamentală „Femei pentru Femei” a anunțat că se va alătura protestului ce va avea loc vineri, 27 septembrie la Ministerul Justiției, în legătură cu cazul unei tinere, mamă a doi copii, care a fost violată de trei bărbați într-un sat din raionul Strășeni, despre care a scris Ziarul de Gardă.

Despre crima de la Rădeni ne-a comunicat una dintre cititoarele ZdG. „Doi frați și un cumnat și-au bătut joc de o femeie de 30 de ani, mamă a doi copii. A doua zi după viol, pe 7 septembrie, cei trei au fost reținuți, dar azi i-am văzut prin sat”.

Reporter Special Radiografia unui viol: vocea victimei, a sătenilor și a autorităților

ONG-ul „Femei pentru Femei” a anunțat că va ieși în stradă pentru a face vocile femeilor auzite.

„Ne întrebăm câte porți i se vor mai închide în fața unei femei ce a trecut prin violență? La care poartă să mai bată? A vecinilor tăcuți? A autorităților, care nu se “bag în viața privată”? A sistemului de justiție, care oferă libertate agresorilor? A autorităților centrale, care încurajează prin inacțiune toate aceste porți închise? Nu acceptăm tăcerea! Protestăm pentru ea și pentru toate femeile care au fost reduse la tăcere. Cerem condamnarea clară a acestor acte de violență și tragem la răspundere autoritățile care trebuie să facă dreptate. Nu mai acceptăm mușamalizarea cazurilor și protejarea agresorilor”, se arată în anunț.