Principală  —  IMPORTANTE   —   Protest împotriva violenței față de…

Protest împotriva violenței față de femei organizat în fața Ministerului Justiței: „Nu mai acceptăm protejarea agresorilor”

Sursa: ZdG

În fața Ministerului Justiției are loc un protest organizat împotriva violenței față de femei, pentru a cere pedepse mai dure pentru agresori, au declarat organizatorii protestului, Mișcarea Feministă. Protestul de astăzi, 27 septembrie, va fi urmat de unul în fața Judecătoriei Strășeni, pe data de 4 octombrie, la ora 16:00.

Unul dintre motivele protestului este cazul unei tinere, mamă a doi copii, care a fost violată de trei bărbați într-un sat din raionul Strășeni, despre care a scris Ziarul de Gardă. 

Despre crima de la Rădeni ne-a comunicat una dintre cititoarele ZdG. „Doi frați și un cumnat și-au bătut joc de o femeie de 30 de ani, mamă a doi copii. A doua zi după viol, pe 7 septembrie, cei trei au fost reținuți, dar azi i-am văzut prin sat”.

Protestatarii cer dreptate pentru victimele violenței, pedepsirea agresorilor și tragerea la răspundere a autorităților din R. Moldova, care mușamalizează aceste infracțiuni.

Ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru a ieșit în fața protestatarilor, aceasta a spus că e „deschisă dialogului”. Protestatarii au refuzat sa intre in minister si au cerut dialog public.

Ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru/ Foto: ZdG

Radiografia unui viol: vocea victimei, a sătenilor și a autorităților