Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Proprietarul Instagram și Facebook va…

Proprietarul Instagram și Facebook va lansa joi rivalul aplicației Twitter

Foto: Profimedia

Compania Meta, care deține și operează rețelele de socializare Intagram și Facebook, anunță lansarea unei noi aplicații cu numele Threads. Capturile de ecran arată un tablou de bord care arată similar cu Twitter. Meta descrie Threads ca o „aplicație de conversație bazată pe text”, notează BBC.

Lansarea aplicației este o mișcare în rivalitatea dintre șeful Meta, Mark Zuckerberg, și proprietarul Twitter, Elon Musk, ultimul încercând să-i determine pe utilizatori să se înscrie la serviciul de abonament al Twitter, Twitter Blue.

Sâmbătă, Musk a restricționat numărul de tweet-uri pe care utilizatorii le-ar putea vedea, invocând „răpirea datelor”. Aplicația Threads se pare că va oferi servicii gratuite și nu vor exista restricții cu privire la câte postări poate vedea un utilizator.

Fiind o aplicație Meta, Threads va prelua și datele de pe telefon, inclusiv datele despre locație, achizițiile și istoricul de navigare.

În ultimii ani au apărut mai multe aplicații care se aseamănă izbitor cu Twitter, cum ar fi Truth Social și Mastodon ale lui Donald Trump. O altă aplicație similară, Bluesky, a susținut că a înregistrat un trafic „record” după mișcarea lui Musk de a restricționa utilizarea în weekend. Cu toate acestea, Threads ar putea fi cea mai mare amenințare cu care se confruntă Twitter până în prezent.

Mark Zuckerberg are o istorie de a împrumuta ideile altor companii și de a le face să funcționeze. Reels Meta este văzută pe scară largă ca o copie TikTok, în timp ce Stories arată similar cu Snapchat.