Principală  —  Ştiri   —   Programul legislativ pentru 2024: „Parlamentul…

Programul legislativ pentru 2024: „Parlamentul va examina în mod prioritar inițiativele legislative ce țin de procesul de armonizare a legislației Republicii Moldova cu legislația Uniunii Europene”

Sursa foto: parlament.md

Programul legislativ al Parlamentului pentru anul 2024 a fost aprobat în cadrul ultimei ședințe plenare din sesiunea de toamnă 2023, care s-a desfășura la data de 28 decembrie 2023. Documentul ce conține prioritățile legislative pentru anul viitor a fost votat de 59 de deputați.

Potrivit unui comunicat de presă, programul legislativ include lista proiectelor de acte planificate de Guvern pentru examinare și adoptare, a documentelor elaborate cu scopul armonizării legislației naționale cu legislația Uniunii Europene, precum și proiectele de lege privind ratificările tratatelor internaționale, proiectele de acte normative întru executarea tratatelor internaționale și a Hotărârilor Curții Constituționale, rapoartele autorităților publice supuse audierilor în Parlament.

Potrivit aceluiași comunicat de presă, Parlamentul va examina în mod prioritar inițiativele legislative elaborate și înaintate ce țin de procesul de armonizare a legislației Republicii Moldova cu legislația Uniunii Europene.