„Profund îngrijorat de incident”. Reacția lui Dodon în cazul polițistului sechestrat la Camenca
Președintele Igor Dodon, candidatul susținut de PSRM pentru alegerile prezidențiale, se declară „profund îngrijorat de incidentul produs” cu Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliție Florești, sechestrat miercuri dimineață de către așa-zisele forțe de ordine din regiunea transnistreană.
Purtătoarea de cuvânt a staff-ului lui Igor Dodon a declarat pentru Ziarul de Gardă că acesta a avut mai multe discuții cu premierul Ion Chicu, căruia i-a cerut informații despre caz, iar ulterior a solicitat participanților formatului „5+2” să se implice în procesul de eliberare a polițistului.
„Igor Dodon este profund îngrijorat de incidentul produs. Ieri șeful statului a avut mai multe convorbiri telefonice cu primul-ministru la acest subiect. Ion Chicu l-a informat pe președintele țării despre măsurile întreprinse și evoluția cazului. Tema a fost discutată de președintele țării cu șeful Executivului și astăzi, fiind abordată și problema răpirii unor civili, cetățeni ai țării noastre. În context, Ion Chicu l-a informat pe șeful statului că a fost creat un Grup de lucru interinstituțional pentru elucidarea tuturor circumstanțelor evenimentelor produse, sub conducerea Procuraturii Generale. Totodată, Igor Dodon a făcut apel la toți participanții formatului „5+2”, OSCE, Comisia Unificată de Control să se implice în procesul de eliberare a polițistului, dar și a civililor reținuți ilegal”, a spus Ludmila Munteanu pentru Ziarul de Gardă.
De menționat că, răpirea lui Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliției Florești, a avut loc miercuri dimineață, iar șeful statului, Igor Dodon, nu a avut nicio reacție oficială la caz.
Analistul politic Igor Boțan a declarat pentru Ziarul de Gardă că lipsa unei reacții din partea șefului statului arată că conducerea țării este în derută.
„Domnul Dodon a promis acum 4 ani că rezolvă problema transnistreană și acum ce poate să spune, că s-a întâlnit de 18 ori cu domnul Krasnoselschi? Răpirea acestui polițist este percepută ca un act ilegal și așteptăm, în primul rând, informații de la autorități. Ele trebuie să ne informeze ce s-a întâmplat. Lipsa unei reacții din partea președintelui denotă că, conducerea statului este în derută. În derută i-a pus și plecare domnului Plahotniuc din Miami în Turcia. Asta i-a luat prin surprindere, iar acum sunt luați prin surprindere de sechestrarea acestui polițist. Avem o conducere a statului și ea trebuie să răspundă. Cetățenii așteaptă explicații de la președinte, premier, ministrul Afacerilor Interne”, a declarat analistul Igor Boțan pentru ZdG.
Responsabilii din cadrul Ministerului de Interne (MAI) au emis miercuri, 7 octombrie, o notă prin care anunță că instituția s-a autosesizat și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea polițistului Andrei Amarfi, care a fost răpit de angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol.
- Încă un bărbat, din aceeași localitate cu polițistul răpit, a fost sechestrat de către așa-numitele forțe de ordin de la Tiraspol
- Cazul polițistului răpit la Camenca, transmis la PCCOCS. PG anunță pedeapsa prevăzută pentru infracțiunea comisă în cazul ofițerului de poliție
- Cazul polițistului răpit la Camenca. Guvernul anunță crearea unui grup de lucru, iar SIS respinge acuzațiile Platformei DA
Astăzi, 8 octombrie, reprezentanții MAI au publicat un mesaj pe pagina de Facebook a instituției prin care anunță că încă un bărbat din Camenca, localitatea de unde este și polițistul sechestrat miercuri.