Principală  —  IMPORTANTE   —   Probleme tehnice la înregistrarea contului…

Probleme tehnice la înregistrarea contului pe platforma „eadmitere” a Ministerului Educației. Ministrul Educației vine cu precizări

Foto: Dan Perciun/FB

Ministrul Educației, Dan Perciun, a venit cu precizări în legătură cu nefuncționarea platformei „eadmitere”, la ziua de luni, 22 iulie.

Acesta a menționat, într-o postare pe Facebook, că la moment ar exista „anumite probleme tehnice la înregistrarea contului care vor fi clarificate azi pe parcursul zilei”, și că STISC, AGE, compania dezvoltatoare – EBS și toți colegii relevanți de la Minister lucrează la remedierea problemei.

Totodată acesta a mai scris că pe platforma eadmitere.gov.md sunt depuse, în prezent, 2992 de cereri de admitere.

„Prima zi este întotdeauna cea mai dificilă, le mulțumim tuturor pentru înțelegere și răbdare. Turul 1 se încheie pe 31 iulie- toți vor reuși să se înregistreze. (…) Inadvertențele tehnice vor fi depășite în 24 de ore”, a scris ministrul Dan Perciun.

Totodată, Perciun a declarat că absolvenții pot depune și fizic cererea la universități – cu condiția ca ulterior obligatoriu să o reia și online.

Candidații la studii de licență pot depune, începând de astăzi 22 iulie, dosarele pentru participare la concursul de admitere la instituțiile de învățământ superior din țară. În premieră, admiterea la licență se va face prin platforma eadmitere.gov.md. Platforma a fost lansată de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) cu scopul de a facilita procesul de admitere, comunică ministerul.